• Erasmus+

      • Erasmus+ ESFS - ENERGOLAND a NITRA - 19.9.2023
        • Erasmus+ ESFS - ENERGOLAND a NITRA - 19.9.2023

        • Dňa 19.9.2023 sa vďaka projektu Erasmus+ “European Students for Sustainability” vydala skupina žiakov prírodovedného zamerania spolu s vyučujúcimi P. Bajcsiovou a A. Bednárovou za vzdelávaním mimo naše mesto.

        • Našou prvou zastávkou bol ENERGOLAND v bývalej obci Mochovce, ktorá je známa svojou jadrovou elektrárňou. Energoland je interaktívne náučné centrum pri jadrovej elektrárni, ktoré vďaka výkladu sprievodcu a viac ako 40 interaktívnym exponátom rozširuje vedomosti žiakov o rôznych energiách, o ich využití, o pozitívach i negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny. Návštevou Energolandu sme nadviazali na tému projektového stretnutia vo švédskom meste Pitea, kde Erasmáci navštívili jednu z najväčších veterných elektrární v Európe.

          Druhou zastávkou nášho septembrového putovania bolo mesto Nitra, kde sme si popri prechádzke na hrad zopakovali vedomosti o Veľkej Morave a následne pozorovali zástavbu mesta Nitra od čias minulých po súčasnosť. Touto aktivitou sme nadviazali na tému stretnutia v talianskej Parme, kde sme hodnotili vplyv urbanizácie a na stretnutie na Kose, kde sme sledovali dopad turizmu na životné prostredie.

          Projekt European Students for Sustainability síce posledným septembrovým dňom končí, avšak už teraz sa tešíme na ďalšie Erasmus+ aktivity.

          Mgr. Patrícia Bajcsiová, koordinátorka Erasmus+

          FOTOALBUM: TU

        • Naspäť na zoznam článkov

​​​​​​Gymnázium, Hlinská 29, 011 80 Žilina

IČO: 00160903, tel. č.: 041/763 77 00, fax: 041/763 43 50, e-mailgymnazium@gymza.sk

 

kontakt na správcu webovej stránky: slosar.michal@gmail.com, michal.slosar@gymza.sk