• Erasmus+

      • Erasmus+ DCES projektový týždeň na Slovensku
        • Erasmus+ DCES projektový týždeň na Slovensku

        •   V dňoch 21. až 25. novembra 2022 sa žiaci Gymnázia Hlinská, zapojení do projektu Erasmus+ Digital Competence and eSafety (Digitálne zručnosti a bezpečnosť na internete), zúčastnili projektového týždňa na Slovensku. Program, ktorý sa realizoval na našej škole, bol tematicky zameraný na nenávistné prejavy na internete, falošné správy, ale aj bezpečné používanie internetu v súvislosti s online podvodmi a zavádzajúcou reklamou. Študenti boli zapojení do množstva interaktívnych a náučných aktivít, prezentácií či workshopov.  
        •    Žiaci z partnerských zahraničných škôl mali možnosť navštíviť jednu z najznámejších lokalít na Slovensku - Vysoké Tatry a ochutnať typické slovenské jedlá v reštaurácii na Štrbskom Plese. Lektori zo Žilinskej univerzity si pre žiakov pripravili rôzne zaujímavé a zábavné aktivity s tematikou kritického myslenia. Program pokračoval aj mimo vyučovacích hodín, kedy zahraniční študenti mohli tráviť čas spoznávaním slovenskej kultúry. 

             Aj keď týždeň nie je dlhá doba, Erasmus+ projekt umožnil vytvoriť nové kamarátstva, zlepšiť prácu v tíme, komunikáciu v cudzom jazyku a tiež kompetencie v digitálnej sfére.  

           

          Ema Uríčková, Erika Pilcová III.A
           

             During days from 21 to 25 November 2022, students of the Grammar school Hlinská, involved in the Erasmus+ Digital Competence and eSafety project, took part in a project meeting in Slovakia. The program held at our school focused on hate speech on the Internet, fake news but also on internet safety in connection with online scams and misleading advertisements. Students were involved in a number of interactive and educational activities, presentations and workshops.

             Pupils from partner foreign schools had the opportunity to visit one of the most famous locations in Slovakia - the High Tatras and taste typical Slovak dishes in a restaurant at Štrbské Pleso. Lecturers at the University of Žilina prepared various interesting and entertaining activities for the students with the theme of critical thinking. The program continued outside of class, where foreign students could spend time getting to know Slovak culture.

             Although a week is not a long time, the Erasmus+ project enabled the creation of many new friendships, improvement of teamwork, communication in a foreign language and improvement of the competences in the digital sphere.

           

          Ema Uríčková, Erika Pilcová III.A

        • Naspäť na zoznam článkov

​​​​​​Gymnázium, Hlinská 29, 011 80 Žilina

IČO: 00160903, tel. č.: 041/763 77 00, fax: 041/763 43 50, e-mailgymnazium@gymza.sk

 

kontakt na správcu webovej stránky: slosar.michal@gmail.com, michal.slosar@gymza.sk