• Novinky

          • ISIC karty

          • Žiaci 1. ročníka si môžu prevziať „ISIC karty“ počas úradných hodín v čase od 7:30 do 11:30 v kancelárii školy v dňoch:

            • 26. 8. 2019 (pondelok)
            • 28. 8. 2019 (streda)
        • Orientačný beh na Gymze
          • Orientačný beh na Gymze

          •      Naša škola sa už tradične zapája do súťaží, ktoré organizuje Slovenský zväz orientačných športov pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

                 Aj tento rok sme reagovali na výzvu a šli sme do toho. Naše omladené družstvo orientačných bežkýň (Belicová Lenka, Veronika Klabouchová, Táňa Ďuranová, Ivana Macharová) sa cez okresné kolo v orientačnom behu žiačok SŠ úspešne prebojovalo do krajského kola, ktoré sa konalo v Martine. Aj napriek tomu, že počasie súťažiacim vôbec neprialo, dievčatá sa s lejakom a chladom vysporiadali bojovne a umiestnili sa v krajskom kole na veľmi peknom 3. mieste. Keďže postupuje z krajského kola len víťazné družstvo, postup na celonárodné kolo v orientačnom behu družstiev žiačok SŠ nám ušiel len o vlások. Do celoslovenského kola, ktoré sa konalo v Turčianskych Tepliciach sa však svojim časom ako jednotlivec prebojovala Lenka Belicová, ktorá sa v tvrdej konkurencii najlepších orientačných bežkýň na Slovensku v kategórii SŠ umiestnila na peknom 13. mieste z 41 pretekárok.

                 Všetkým dievčatám blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce pri ďalších športových zápoleniach.

            Za PK TSV Mgr. Oľga Fašková

        • MSR SK LIGA vo florbale JOJ nadácia Košice 2019
          • MSR SK LIGA vo florbale JOJ nadácia Košice 2019

          •      Dňa 19. 6. 2019 sme v poobedňajších hodinách vycestovali na dlhú púť do Košíc na Majstrovstvá Slovenska vo Florbale, ktoré boli organizované pod záštitou Nadácie JOJ v celoslovenskej súťaži SK LIGA. Dňa 20. 6. 2019 nám začínal hrací deň, kde sa prebojovali a medzi sebou zápolili 4 najlepšie tímy z celého Slovenska. Tímy z Lipian a Partizánskeho, v ktorých boli hráči z profesionalnych tímov nám príliš šance na výhru nedali, ale dopriali nám veľmi kvalitnú hru. O 3. miesto sme bojovali s družstvom z Rimavskej Soboty. Zápas bol veľmi vyrovnaný. Keďže sme chceli vyhrať a remíza nestačila, zmenili sme v poslednej minúte taktiku na “buď, alebo” a odvolali sme brankára... ale krásne porekadlo Nedáš, dostaneš sa nám stalo osudným, a tak sme skončili na Majstrovstvách Slovenska na peknom 4. mieste.

                 Náš Gymza tím reprezentovali: Baumgartner Radoslav, Baumgartner Rudolf, Bíro Maximilián, Dzurilla Adam, Milo Filip, Moravčík Dávid, Neveselý Matej, Šimar Daniel, Voško Jaroslav, Zelník Matúš, Jozef Myšiak.

                 Chlapcom gratulujeme k pekným športovým výkonom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Za PK TSV Mgr. Michal Palica

        • GYMZA Olympijský deň 2019
          • GYMZA Olympijský deň 2019

          • „Gymza myslí, Gymza tvorí, Gymza športuje, Gymza víťazí“

                 Týmto heslom naše gymnázium dňa 27. júna 2019 odštartovalo OLYMPIJSKÝ DEŇ, ktorý má na Gymze dlhoročnú tradíciu. Tak, ako každý rok, tak aj v tento deň úvodom rezonovali tóny olympijskej hymny a vzplanul olympijský oheň, ktorý niesla naša najúspešnejšia športovkyňa školy Alexandra Závadská. Po slávnostnom otvorení už 18. ročníka Gymza olympijského dňa nadišiel priestor pre úvodné príhovory riaditeľky školy, pani Alenky Strýčkovej, a našej športovej duši, Oľgy Faškovej.

                 V tomto roku sa športové nasadenie výrazne zvýšilo, vzhľadom k tomu, že mnoho kolektívnych športov ako basketbal, futbal, či preťahovanie lanom bolo možné zrealizovať už v zrekonštruovaných telocvičných priestoroch. Športové nasadenie našich študentov bolo cítiť v celom areály našej školy, kde si žiaci vyskúšali pracovať v kolektíve, či už pri príprave a tvorení svojho vlastného plagátu s olympijskou tematikou, či v tenisovej pyramíde, bowlingu, ale aj individuálne – v skoku do diaľky, športovej pantomíme a nemálo sa zapotili pri súťaži „Objavná cesta“, kde mnohí objavovali v čase a priestore doteraz na Gymze neobjavené...

                 Tradične nechýbal ani Olympijský beh, pri ktorom si na dno svojich síl siahlo mnoho našich šikovných žiakov. Dôkazom boli neuveriteľné výkony niektorých z nich, ktorí bojovali o každý bodík pre získanie titulu „Najzdatnejšia trieda v ročníku', ale aj o titul najlepšieho bežca na Gymze. Výsledkom športového zápolenia bolo, že tento ročník gymzáci v Olympijskom behu urobili rekord školy, keď celkom nabehali v priebehu celého Olympijského dňa spolu úžasných 860.8 km, ktoré venovali olympijskej myšlienke a fair play súťaženiu.

                 Tento športový sviatok, ktorý oslavujeme na našom gymnáziu každý rok zavŕšilo vyhodnotenie všetkých aktivít a súťaží v podobe sladkých odmien a zaujímavých cien, za ktoré patrí poďakovanie Rodičovskému združeniu a Olympijskému klubu Žilina.

                 Najzdatnejšou triedou v prvom ročníku sa stala trieda 1.A, v druhom ročníku trieda 2.C a v treťom ročníku sa víťaznom stala trieda 3.A.

                 Ocenení boli aj najúspešnejší bežci Martin Jurov a Matúš Zelník. Najúspešnejšou bežkyňou sa stala Aneta Trabalíková.

                 Trieda 1.C sa stala najúspešnejšou v Olympijskom behu, keď ako tím nabehala úžasných 234.4 km.

                 Gymza Olympijský deň 2019 v športovom duchu a v podobe veľmi otvoreného, srdečného prístupu a naozaj veľmi povzbudivých, motivujúcich slov našej pani riaditeľky a všetkých, ktorí pomáhali zrealizovať tento výnimočný deň bol pekným zavŕšením školského roka a dôkazom toho, že na Gymze sme všetci jeden tím.

                 Veríme, že tradícia tohto dňa bude pokračovať aj v nasledujúcom 19. ročníku.

            PK TSV

​​​​​​Gymnázium, Hlinská 29, 011 80 Žilina

IČO: 00160903, tel. č.: 041/763 77 00, fax: 041/763 43 50, e-mailgymnazium@gymza.sk

 

kontakt na správcu webovej stránky: slosar.michal@gmail.com, michal.slosar@gymza.sk